Štampani beton

Zadržava praktičnost betona te ga transformira u površinu atraktivnog izgleda, stvarajući prirodnu ljepotu kamena, cigle, drveta...

Utiskivanjem posebnih poliuretanskih modela na svježu betonsku površinu dobijemo željenu površinu koja predstavlja svojevrsno platno za stvaranje ekonomične replike mnogo skupljih materijala, zadržavajući u isto vreme prirodan, autentičan izgled.

 

Zbog svoje jednostavnosti i estetskih vrlina idealan je, ne samo za privatne kuće, nego i za ceste, javne trgove, biciklističke staze, nogostupe, trgovačke centre, hotele, kampove i zabavne parkove.

 

Kombinirajući boje, teksture, oblike i uzorke možete izraziti Vaše ideje na određenoj površini. Velika prednost je brzina polaganja što omogućuje izvođenja velikih količina u malom vremenskom periodu što u večini slučajeva igra veliku ulogu.

 

Štampanim betonom ste riješili i problematiku rasta korova i trave koji se pojavljuju na skoro svakim površinama opločenim betonskim ili sličnim opločnicima.

 

Štampani beton je otporan na sve atmosferske uvjete i toplinske razlike te zahvaljujući monolitnoj strukturi ne podliježe stvaranju ulegnuća. Protu-prašan je, otporan na habanje i abraziju, stvaranje plijesni te protu-klizan. Dan za danom, godine za godinama, štampani beton se jednostavno čisti i održava identičan izgled godinama.

 

PREDNOSTI

  • Nisu potrebni dodatni pripremni radovi
  • Postojanost forme i boje
  • Lako se održava
  • Čvrstina
  • Neklizavost
  • Brzina izrade

Boje

Preuzmite